Mobiele providers blijven experimenteren als het gaat om de combinatie toestel en mobiel abonnement. Dit jaar namen providers afscheid van ‘het lease toestel’ en nu (2014) is dit concept volledig van de baan. De consument zat er kennelijk niet op te wachten. Via Androidplanet.nl vernamen we in augustus dat Vodafone is gestart met ‘Like New’. Wat houdt het in?

Like New
Als je bij Vodafone kiest voor een Like New toestel, dan krijg je nog eens een extra korting op je toestel en abonnement. Je ontvangt dan een toestel dat niet nieuw uit de verpakking komt, maar wel van dezelfde kwaliteit is als een nieuw toestel, compleet met originele accessoires en handleiding uiteraard. Het betreft toestellen die door andere consumenten binnen 14 dagen na aanschaf zijn teruggestuurd naar Vodafone. Reden? Men heeft zich na bestelling toch bedacht en de bestelling geannuleerd. Je hebt namelijk een ‘aanschaf bedenkt periode’ als consument.

De toestellen zijn uiteraard zonder schade en geheel door Vodafone nagekeken en getest en voorzien van 12 maanden garantie.

Wat is de korting?
Je krijgt 5 euro korting per maand op je abonnement en op jaarbasis bespaar je dus 60,-.

Experiment
Momenteel zijn de volgende toestellen ook in de ‘Like New’ methode te koop: iPhone 5S en 4S en de Galaxy S5. Wanneer de pilot afgelopen is, is nog niet bekend. Men zal gedurende de komende maanden bekijken of de consument het Like New concept, Liked!